Diverse billeder, beskrivelser og video...


Mange af billederne her kommer fra drageklub.dk's galleri som du finder her.

Gamle drager


Beboptil top
Bebop Bebop

Bebop (har aldrig rigtigt fløjet godt) - her ses den sammen med en hjemmebygget flexifoil. Der findes en anden og forhåbentligt bedre udgave nemlig Bebop 2.Bora 3.8 - aka Libresse (solgt)til top
bora
En dejlig solskinsdag i Hvide Sande.

Libre Bora 3.8 allerde i ca. 6m/s kan den give en god tur hen ad stranden :o) Ud over det meget kraftige, men jævne og forudsigelige træk så flyver Bora'en rigtigt godt og selvom den ikke kan flyvebaglæns ligesom Quadrifoilen. Den bedste foil jeg har fløjet med.

Det sidste nye er at flyve Boraen med en bar i stedet for håndtag - indtil videre er status at det er nemmere og hurtigere at dreje og flyve dragen end med håndtag. Se mere på siden om bar-systemet. Jeg håber at kunne bruge dette system på WaterBoraen.

Manual i pdf-format: engelsk (454kb)/ tysk (151kb).

bora bora Libressen der leger med to Revolution EXP bora
Hvide Sande. En buggytur på Rømø. To Revolution EXP leger med Libresse bindet. En grå dag på vestereng, testes nyt bar-system.
Video
En grå dag på vestereng med Libre Bora. En tur på stranden, pilot: Henrik, sted: Rømø 2003.
En grå dag på Vestereng med Libre Bora 3.8, pilot: Jørgen. (12mb) En tur på Rømø strand, pilot: Henrik. (13mb) Test af barsystem - take-off, 01.04.2004. Test af barsystem - stille i luften, 01.04.2004.


Gemini (solgt)til top

Gemini

Gemini
Klar til start Gemini
En HQ breeze flyver med :o)

Gemini fra Benson, flyver helt fantastisk fint - både almindelig figurflyvning og trickflyvning. Den kan dreje fantastisk hurtigt, så man næsten ikke ikke kan følge med og alligevel føles det som om at man har fuldstændig kontrol over den - Geminien flyver hurtigt, men man kan altid få den til at tabe luften så den er klar til tricks.

Det er ligeledes rimeligt nemt at starte gemini'en i et fade i let vind, hvis den ligger på maven med snuden væk fra piloten. Et hurtigt træk i linerne, hvor man straks giver dragen så meget line at den ikke fanger vinden og hamrer i jorden med snuden, så ligger den der på snude og man kan gå lidt baglæns for at få den til at stige op. Men tricks er jeg ikke så langt med, så der er ikke så mange guldkorn at dele ud af endnu :o)

Benson Gemini er en rigtig dyr drage og den flyver fantastisk, men der er dog et par ting angående dragens finish som jeg finder utilfredsstillende:

  • Løbegangen af dacron på leading edge flosser.
  • Alle paneler er blot lagt oven på hinanden, så vinden kan få fat i de enkelte paneler - der burde være limet/ tapet helt ud til kanten, så panelerne ikke flaprer i vinden.

Der findes masser af instruktioner til forskellige tricks hos prism. Hos Bensonkites kan man finde en vejledning i png-format til samling af dragen.

Gemini Gemini Gemini
Henrik fra drageklub.dk tager sig en tur. Solskin på vestereng.
Video
Sjov med Gemini - video 1, pilot: Henrik Sjov med Gemini - video 1, pilot: Jørgen
Sjov med Gemini 1, Pilot: Henrik, Sted: Vestereng. (29mb) Sjov med Gemini 2, Pilot: Jørgen, Sted: Vestereng. (9mb)


Gizmotil top
Gizmo

Gizmo bygget efter Servaas van der Horst og Nop Velthuizen's bog "Stunt Kites; To Make and Fly" 1993, Bussum, Holland. En af de første styrbare drager jeg byggede, som stadig hænger sammen :o) Gizmo'en er meget ustabil, flyver hurtigt og drejer om sin egen vingetip - selvom den er lidt speciel i luften er det stadig en af mine favoritdrager.Lommefoiltil top
Lommefoil

Her til sidst en lille lommefoil der er ved at blive fløjet ned af en Far Out drage og lur mig om det ikke er Lars der er ude på skrammer igen :o)No Pump Required.
Mastair 12 (solgt)til top

Mastair WAC Conversion @ foilpilot.com.Mini Batkitetil top
Batkite

Lille flagermus, flyver hurtigt og godt - trækker ikke meget i hård vind! :o) Det er en miniudgave af "Batkite" fra "Drachen Magazin" 3/93.Psycho2 10 (solgt)til top

Opgradering af Psycho2 drager produceret før september 2004

Psycho2-10

Testet vindområde:

  • 8-9m/s: Godt stort twintip, f.eks. Fat Boy 138x43.
  • 9-14m/s: x-shooter xxm 136x37cm board.
  • WAC-mutation og brake-settings har ikke så stor betydning for kraften i denne drage, det er noget jeg stadig tester.

"If you want the Psycho2 to turn a little rounder with less backstall then take out the C8 lines, like we suggested on the 21m and 26m Psycho2. We all agree now that this benefits the sizes 17m, 13m 10m and 7m too. It also gives the rider more bar feedback. The removall of the C8-lines makes the profile of the wingtips a little flatter and increases the speed at which the wingtips can fly. This results ina faster turning speed. We also suggest to then move it one knot towards WAC+." (02.11.2004 - kiteforum)

The tuning tips for Psycho2 21 & 26 ->

Hjælp til indstilling af WAC og BRAKE mutationer ->

Her kommer snart mere information, men det handler jo om at surfe og ikke at kukke foran skærmen - derfor kan jeg henvise til følgende sider:Psycho2 17 (solgt)til top

Opgradering af Psycho2 drager produceret før september 2004

Psycho2-17

Testet vindområde:

  • 5,5m/s: Godt directional letvindsbræt (2 knuder WAC+, 2 knuder full brake).
  • 6-8m/s: Fat boy 138x43.
  • 8-10m/s: x-shooter xxm 136x37cm board. I dette vindområde sætter man mere og mere "tip brake" på for at nedsætte kraften i dragen, således man opnår lidt ekstra high-end med 2 knuder tip brake.
Psycho2-17

"If you want the Psycho2 to turn a little rounder with less backstall then take out the C8 lines, like we suggested on the 21m and 26m Psycho2. We all agree now that this benefits the sizes 17m, 13m 10m and 7m too. It also gives the rider more bar feedback. The removall of the C8-lines makes the profile of the wingtips a little flatter and increases the speed at which the wingtips can fly. This results ina faster turning speed. We also suggest to then move it one knot towards WAC+." (02.11.2004 - kiteforum)

Psycho2-17

The tuning tips for Psycho2 21 & 26 ->

Hjælp til indstilling af WAC og BRAKE mutationer ->

Her kommer snart mere information, men det handler jo om at surfe og ikke at kukke foran skærmen - derfor kan jeg henvise til følgende sider:Quadrifoiltil top
Quadrifoil
Som det ses er foilen lavet af en god omgang rester :o)

Quadrifoil på ca. 2,5kvm bygget efter en tegning jeg fik kopieret af Ken Friis Hansen. Quadrifoilen flyver ikke så stærkt, men er der godt med vind så kan den trække godt - der er masser af potentiale til "røvture" i 10m/s :o) Dog allerede ved 6-7m/s kan den sagtens give noget modspil/ trække en munter pilot hen ad græsset :o) Når vinden er lavere kan man næsten flyve med den som en langsom revolution.

Quadrifoilen fungerer også ganske glimrende med bar-systemet.

Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil
Quadrifoilen er ren hyggeflyvning i lav vind. Henrik med hans Bora i baggrunden. Spor i sandet... Rømø 2003.
Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil Quadrifoil
Mikkel hygger sig lidt med quadrifoilen på tur i sommerhus på det østlige sjælland.


Rulledragetil top
Rulledrage

Rulledrage med kuglefisk på slæb. Rulledragen er lavet efter Dr. Hvirvelvinds fantastiske tegninger i bogen "Drager der Flyver", Gyldendals bogklub, 1986. Dr. Hvirvelvind skriver selv om rulledragen: "Allerede Poul Hennningsen gjorde opmærksom på, at det ikke er helt rigtigt at kalde en rulledrage en rulledrage. Det er jo ikke den eneste drage, der kan rulles sammen og af vejen, når den ikke bruges - det kan størstedelen af stofdragerne. Og da rulledragen heller ikke ruller sanseløst rundt på himlen - men faktisk flyver overordentlig pænt - forsvinder al sund fornuft i den blå luft. Faktisk kunne rulledragen ligeså godt hedde Mortensen".

Kuglefisken eller pustefisken (den hedder originalt Blowfish) er en vindpose lavet efter en opskrift jeg har fået af Esben Collstrup. Esben har flere variationer over pustefisken i på hans galleriside. Hvis vindposer er et hit er det værd at kigge på Ken Friis Hansens Ænder eller slangen lidt længere nede på siden.Symphony 3.3 (solgt)til top
Symphony 3.3

Symphony 3.3 fra Invento-HQ. Med et areal på omkring 2.5kvm er det en drage med et godt træk, den flyver dog ganske specielt. Dragen trækker først når man kaster den rundt i loops, defor kan man få dragen til flyde lige så stille rundt i powerzonen hvor den jo burde trække helt afsindigt - men det gør den altså først når man sætter gang i et sving :o) Den kan monteres med fire liner, som beskrevet her.Pump Required.
Takoon Wook 14m2 (solgt)til top
Wook 14m2
Wook 14m2
Wook 14m2
Video ->
Anholt 2003
& King of the island 2003

Adam koch ->
13 sekunders hop
& interview

Takoon Wook god begynder kitesurfer drage, godt stabilt træk og en rigtig lækker kontrolbar. Den flyver relativt langsomt, men på 25meters liner føles det alligevel ret hurtigt når sådan et monstrum trisser rundt. Flyveglæden på land ligger helt klart i at mærke det stabile træk og ikke mindst at give dragen power. En kitesurfer drage er et firelinet apparat, hvor styrelinerne er monteret på dragens bagkant og depowerlinerne er monteret på forkanten, når man strammer depowerlinen så ændrer dragens profil sig. Dvs. at dragen bliver tykkere og skaber derved en større trykforskel på under/overside: undertryk på oversiden og overtryk på undersiden, så den trækker i linerne. Men i princippet er der ikke stor forskel på at flyve med sådan en krabat end en almindelig foil-drage - man skal dog vende sig til hvis dragen staller eller kommer for langt ud i kanten af vinduet, så hjælper det ikke noget at trække i linerne - nej det er straks meget nemmere at flytte sig, så dragen kommer ind mod midten af vinduet igen. Ja man behøver vel næppe nævne det, men en kitesurferdrage i anseelig størrelse har ikke noget at gøre i midten af vinduet. Derfor sker start og landing også altid i kanten af vinduet, med fronblæren eller dragens forkant vertikalt - pegende ud mod kanten af vinduet.

QuickRelease på 2003 modeller virker ikke altid ->

Manual i pdf-format (820kb).

Manual til Takoon baren (954kb).

Indstilling af depowerlinen (954kb), hvordan man binder en "Chair Knot".

Her er en beskrivelse af hvad "vinduet" eller mere korrekt "vind-vinduet" egentlig er: Vindvinduet
Video fra drageportal.dk
Lidt tussen rundt på Rømø 2003, pilot: Jørgen.
Flyvning i svag vind på Rømø 2003. (14mb)


No Pump Required.
Titan 12,5 (solgt)til top

Flysurfer Titan 12,5.

Manual i pdf format (3,2mb).

En *rigtig* vandstart ->

Start og landingsteknikker ->

Mikkels Titan 12,5Tracertil top
Tracer

Min Tracer også bygget efter en af Kens tegninger. Tegningen kan findes online hos Ken og i dragesnoren 21/95. Traceren er præcis og flyver med en behagelig hastighed, det er en god oplevelse at flyve med den. Randers drageklub har vist et team med tre tracere lavet af icarex, men ingen øjenvidner har konfirmeret det endnu :o).

Klar til start en tåget dag på vestereng. Tracer Tracer Tracer
Traceren ligger stabilt i lav højde hen over jorden. Det er godt plastichaler er til for at blive hærget... Haps - Lars' LA Cut er ude med riven.. :o)


WaterBora 11.2 - aka. Bussen (solgt)til top

Bora med lukkede kanaler der skulle gøre den i stand til at vandstarte. Ifølge uformelle kilder hos Libre skulle den performe som en 20m2 tubekite. Så jeg håber at den kan bruges til lidt surfing i let vind.

Første erfaring med vandboraen i vand er at den simpelthen suger vand til sig og slet ikke vil hoste det op igen! Det kan være at det er mere heldigt hvis vinden er lidt hårdere, men boraens høje aspekt gør det selvfølgelig ikke nemmere, da den i et kollaps kan lave en sommerfugl/ bowtie hvor den lave en snoning på midten af dragen. Det skal dog retfædigvis også siges at den ikke er blevet fløjet i mere end 2-3m/s og der kan der faktisk lykkes at komme op og plane, men man kan nok ikke holde højde. Jeg tror den har optimal vind i omkring 4-6m/s - glæder mig til at prøve det :o)

Jeg har prøvet at montere UDS på den, men det kræver en del trim, så i første omgang tror jeg at jeg vil forsøge mig lidt med spiderbaren.

En ting er sikkert den trækker meget! Den er næsten umulig at flyve på håndtag uden at være spændt i trapez, men fungerer fint med bar og styringsdobler.

Her ses det når WaterBoraen startes at det kræver lidt tid før der er nok tryk inde i cellegangene. Trykket spænder dragen ud som en luftmadras.
WaterBoraen kan kollapse ved ustabil eller stødvis vind. Derfor kollapser den også hvis man ikke styrer den ude i siden når man hopper. Det kan hurtigt ende i en farlig situation når dragen kolapser og man ikke får strammet bremselinerne helt og dragen pludselig genvinder sin form lige midt i vinduet.
En lækker dag på Rødhus strand, desværre mistede jeg mit board, så der blev ingen surf :-( 5-6 m/s og VandBoraen er lige i sit es, lige før man bliver loftet når den står i zenit... ;o)


opdateret 10.09.2006 <tietze@mail.dk>

[indhold / validér / top]